Maanantai lähti lopulta käyntiin vasta viideltä, mutta jo olin seitsemältä tuhannen päissäni. Uskaltauduin opiskelukaverini 40-vuotissynttäreille, jonne ehkä hieman yllättäenkin sain kutsun. Kutsu oli sen verran hieno, että oli pakko lähteä juhlapäivään mukaan edes illaksi Alppipuistosta alkaen.

Polkaisin Alppipuistoon, jossa juhlaseurue poksautteli skumppa- ja shappanjapulloja tiheään. Kun päivänsankari oli toivonut paikalle cavaa, toin minäkin pullon täydennystä.

Pienenä yllätyksenä Päivi, siis synttäritähti, lankesi eteeni polvilleni ja rukoili onnittelulaulua. Laulua multa kyllä irtosi, mutta pienen tuumaustauon jälkeen. En nimittäin muista yhtää piisiä ulkoa, jos joudun valmistautumatta vetäisemään soolon. No, ihan pelkkää Paljon onnea vaania en kehdannut sentään vetää.

Jatkoimme Espan puistoon, jossa sankarin idoli Hasse Wallilla oli keikka. Sen kuuntelemisen sijaan juorusimme kovaan ääneen lavan reunalla (Päivi kyllä kuunteli). Biisien tauoilla alkoi jopa hieman hävettää kovaäänisyytemme. Vaikka allekirjoittanut edusti juhlakansan ylivoimaisesti nuorinta ainesta...

Lupasin tulla kotiin aikaisin, kun meilläkin oli tarkoitus viettää iltaa Pekan ja Laukin kanssa. Aikataulu venähti hieman, kun jahtasimme Päivin kanssa Extreme Duudsoneilta heidän jostakin nappaamaa täytettyä poroa itsellemme. Kyllä, menossa oli jo xx:s skumppalasillinen. Duudsonit eivät lämmenneet jostain syystä yrityksillemme. Kai heillä oli jokin tärkeä kuvaussessio käynnissä (joka huipentui kuulemma lampaan kusettamiseen Mannerheimin patsaalle)...

Kun lopulta tajusin lähteä ja heitin skumppalasin roskiin, minua yritettiin juottaa vielä kilvan muiden laseista. Rinnukset skumpasta läpimärkänä polkaisin Kallioon, jossa ilta jatkui ja huipentui Mr Darcy -ulvaisuihin katsoessamme Ylpeyttä ja Ennakkoluuloa. Kuka on väittänyt, ettei maanantaina saisi olla hauskaa?

Nelikymppiset olivat huipentuneet Pataässään, luonnollisesti.

Hauskuudella oli kääntöpuolensa, kun en saanut tänään itseäni ylös kuin käytännössä juuri ennen työvuoroni (14.30-22.30) alkua.

En ole muuten ajanut viiksiäni kahteen viikkoon. Saa nähdä, kuinka kauan Maija kestää irstasta olemustani.