Viimeinen vuorokausi on taas kuulunut sarjaan "hektinen". Työvuoroni sisälsi muun muassa tiedotustilaisuuden, jossa poniratsastettiin, sekä uutisen penkomista Puolan hiihtoliiton verkkosivuilta - puolaksi tietenkin. Neljännellä yrittämällä löysin käännösohjelman, jolla puola taipui englanniksi. Ja näin maan mäkihyppyjoukkuetta päävalmentaneen Hannu Lepistön potkut voitiin uutisoida ilman MTV3:n tai Ilta-Sanomien siteeraamista jutussa.

Millään muulla medialla ei ollut myöskään Puolan hiihtoliiton pääsihteerin kommentteja Rzeczpospolita Polska -lehden verkkosivuilta. Tosin Iltalehti tyypilliseen tapaansa varasti kommentin juttuunsa STT:tä mainitsematta.

Yhdeltä yöllä kotiin ja seitsemältä ylös pänttäämään henkilö- ja yritysverotustenttiin, jonka olin käsittänyt sisältävän lähinnä laskuja. No, olihan niitäkin pari, mutta lisäksi reilusti toistakymmentä lyhyttä kysymystä vähintäänkin epäselvistä asioista. Onneksi puppugeneraattorini heräsi tentin aikana ja sain konseptin täyteen jotain, en enää muista mitä.

Rautamummoni täytti tänään 93. Paikalla oli jälleen koko äänekäs lähisukuni lukuunottamatta nuorempaa serkkuani, jonka tuleva vaimo synnytti helmikuussa pariskunnan ensimmäisen tyttären. Puhetta riitti siis tulevasta pienehköstä häätilaisuudesta/ristiäisistä, mutta äitini muisti toki n:nnen kerran fiilistellä kaikilla lapsuusmuistoillani, joita hän ehti muiden puheiden päällä latoa. Vanhemman serkkuni kolmevuotias tytär pisti porukan tanssimaan piirileikkejäkin, tosin äitini suosiollisella avustuksella.

Pidin itseni pirteänä noin viidellä kahvikupilla. Kakusta taisin ehtiä syödä nälkääni neljäsosan ja lisäksi pullaa päälle. Ällöttää hieman liikaa. Vähän niin kuin äidin puheripulikin. Ilman sitä ilta oli oikeastaan ihan kiva uuvuttavuudestaan huolimatta.

Jokerit otti räväkän 8-4-voiton pudotuspeliavauksessa. Huomasinkin juuri, että unohdin tehdä lätkästä sen lupaamani kattavan pudotuspeliennakon. Ekojen pelien perusteella uskaltaisin luvata, että:
Kärpät nylkee Ilveksen suoraan neljässä pelissä,
Jokerit kompastuu puolustuksensa takia Pelsuihin kahdesti, mutta hoitaa neljä voittoa taikuri Ville Leinon johdolla ja menee välieriin,
sekä Tappara-JYP- että Blues-HIFK-sarjat menevät seitsemänteen otteluun. Välieriin selviytyvät vielä täysin hämärän peitossa, mutta kutina sanoo JYP ja HIFK.

Huomenna jatkuu Paulus-tykitys, joka huipentuu keikkaan sunnuntaina Johanneksen kirkossa. Jos klassinen luukutus kahden tunnin ajan kiinnostaa, tulkaa paikalle. Lipuista aikuisilta veloitetaan tosin suolaiset 20 ekiä ja opiskelijoiltakin 15.