Onhan tässä viikolla muutakin tapahtunut kuin verolaskuja, mutta samaan bloggaukseen niitä ei oikein sopinut laittaa.

Maanantaina vierailimme serkkuni uudessa (siis juuri valmistuneessa) lukaalissa Leppävaarassa juhlimassa heidän tyttärensä 3-vuotissynttäreitä. Leppävaaraan on muutamassa vuodessa noussut täysin uusi asuinalue ostoskeskus Sellon taakse.

Espoo on saanut oman Espansa. Alberganesplanadilta löytyy kitukasvuisia jonoon istutettuja puita.. eikä sitten juuri muuta. Kesällä siellä varmaan viheriöi muovinen tekonurmi. No, ainakin heidän Espansa vastaa täysin koko kaupungin keinotekoisuutta. Maija: "Emmehän muuta tänne koskaan?" Kyseessä oli aivan turha varmistus, mieluummin vaikka Vantaalle.

Asunnossa kaikki kiilsi uutuuttaan. Tavallaan lumoavaa, mutta joillain lailla karmivaa. Leijonanosan kolmen kerroksen 150-neliöisestä asunnosta vievät jyrkät portaat hirvittivät erityisesti, koska niissä kaatuminen tekisi kipeää. Kun suurin osa onnettomuuksista sattuu kotona...

Vilpittömästi toivotan silti onnea uuteen kotiin, olkaa varuillanne niiden portaiden kanssa!

Tiistaina Maijasta tuli jälleen kaksi vuotta minua vanhempi. Lahjaksi löysin Sanna Kurki-Suonion uusimman Huria-levyn, joka näytti olevan mieleen. Illaksi lähdimme Nurmijärvelle nauttimaan verkostomarkkinointi-illallisesta.

Meille yritettiin myydä tuhansia maksavaa uuden teknologian kattilasarjaa, joissa oli kaiken maailman painekansia ja lämpöalustoja. Niin terveelliseen ruoanlaittoon minulla tai itse asiassa koko perheellämme ei ole varaa, että maksaisimme pelkästä paistinpannusta 300 euroa tai kattilan erikoiskannesta yli satasen. Eikä sillä valmistettu ruokakaan kovin maukasta, tai ainakaan täyttävää ollut, joten haimme vielä tacotarpeet nälkämme tyydyttämiseksi.

Nyt on pitkäperjantai. 12 vuoden ajan se vierähti Tuomiokirkolla Bachin passioita laulaessa. Tälläkin kertaa olisi tarkoitus mennä Matteus-passiota kuuntelemaan, mutta Nurtsin liikenneyhteyksien takia harkitsen vielä.

Pääsiäispyhät eivät rauhoita urheilurintamia. Blues jyräsi jo oikeutetusti HIFK:n, mutta muualla pelataan yhä. Jokerit on odotetuissa vaikeuksissa pussinokkien kanssa. Pelikaanit nousivat kuilun partaalta keskiviikkona, ja heillä on täysi mahdollisuus kääntää ottelusarja edukseen, kun Jokerien tähdillä alkaa tulla väsy puseroon. Kuuden ottelun pelikiellosta palaavalla Kim Hirschovitsillä on iso rooli vauhdinpidossa. Sarja on kuitenkin täysin auki.

Tappara-JYP näyttää myös venyvän seitsemänteen peliin. Marginaalit ovat kuitenkin niin pieniä, että sarja voi päättyä myös tänään Tapparalle. Veikkaisin jatkoaikaa Jyväskylässä.

Raipe pääsi vielä Tampereelle, kun Kärpät on löysäillyt Ilvestä vastaan. Tänään numero 41 pelaa kuitenkin viimeisen ottelunsa. Vielä kerran, kiitos.