Lisätään urheiluhöyryä, kun toisaalla alettiin virkkailla. Itse harrastan valitettavasti kuorokylttyyriä Kampin Laulun kevätleirillä viikonlopun yli, mutta teille voin suositella väijyttäväksi muun muassa seuraavia tapahtumia viikonlopuksi:

Norjan Holmenkollenilla hiihdetään ja hypätään mäkeä. Naiset runnovat ladulla 30 ja miehet 50 kilometriä, joten jos lajia katsoo teeveestä, kannattaa pelata juomapeliä, jossa kiskotaan kuppia hiihtäjien jäätyneiden kuola- ja räkävanojen perusteella. Sitä pidempi vana, sen pidempi huikka. Katkenneista sauvoista ja pohjoismaisilla kielillä ärjytyistä kirosanoista ylimääräinen huikka.

Lauantaiaamupäivästä katseet kannattaa kohdistaa Japanin Naganoon, jossa kokovartalokortsut taistelevat pikaluistelun matkakohtaisista maailmanmestaruuksista. Pekka Koskela kisaa 1000 metrillä, jonka maailmanennätystä tämä reidekäs suomalainen pitää hallussaan.

Venäjän Hanti-Mansiskissa on luvassa ampumahiihdon maailmancupin miesten ja naisten takaa-ajot. Ampuminen on silti sallittua vain ampumapaikoilla, ei takaa-ajettaessa. Taas tavallista kansaa huijataan. Kaisa Varis ei ole kuitenkaan mukana.

Mikko Ilonen kärvistelee helteisessä Kuala Lumpurissa golfia pelaten. Kärki on jo suomalaiselta karannut, mutta onhan se kiva kiertää maailmaa sponsorien rahoilla.

Joensuussa ollaan suomalaisuuden lähteillä. 12 tunnin ajan voi seurata pesäpallon SM-halliturnausta ja seuraavia otteluita: klo 10 Joensuu-Kouvola, klo 12 Kitee-Pattijoki, klo 14 Kouvola-Koskenkorva, klo 16 Pattijoki-Hyvinkää, klo 18 Koskenkorva-Joensuu ja klo 20 Hyvinkää-Kitee. Tai sitten ei. Jos kuitenkin joo, niin mitaliotteluita pelataan vielä 8 tunnin ajan sunnuntaina.

Kiekkoakin heitetään talvella. Myllypuron maapohjahallissa limppua lennättää Heli Koivulan aviomies, entinen eteläafrikkalainen Frantz Kruger. Jos kaksimetrinen patsastelija herättää mielenkiintoa, eikun metrolla itään.

Moottoriurheilun ystäville luvassa on virkeämpi viikonloppu aikoihin. Nilsiässä voi seurata SM-rallia, ja Mika Kallio täräyttää ratamoottoripyörien MM-kautensa 250-kuutioisissa käyntiin Qatarissa.

Tänään jääkiekon SM-liigan pudotuspelien 1. kierroksen 1. otteluissa juhlineet HIFK ja Ilves voivat sunnuntaina varmistaa voitolla paikkansa puolivälieriin. TPS pelaa kotonaan HIFK:ta ja Lukko Ilvestä vastaan ns. veitsi kurkulla. Puolivälierissä noutaja odottaa kuitenkin näiden otteluparien voittajiakin; vastaan asettuvat runkosarjan ykkönen ja kakkonen Kärpät ja Blues.

Tämän lisäksi järjettömästi kansainvälistä jalkapalloa. Litti ei silti vieläkään pelaa Fulhamin paidassa vieraspeliä Blackburnia vastaan. Vaikka pumppu onkin ilmeisesti kuntoutunut, on herran manageri vetänyt hatustaan uuden vamman. Litti on joutunut matkustamaan Suomeen hankkimaan uusia pohjallisia, kun vanhat saivat jalat kipeiksi. Voi voi.

Näillä eväillä ei pitäisi olla tekemisestä puutetta viikonloppuna. Hiihtoa katsellessa voi vaikka virkata samalla:)