Jahas, pullautetaan blogi kesälomaltaan. Vaikka ei tässä itse ole paljon lomia ehtinyt pitää. Opinnäytetyöstä en silti ole saanut kiinni, EM-jalkapallo ehätti edelle. Mutta nyt urheiluelämässä on pieni tauko, joten onttiin olisi iskettävä kiinni.

Finaaliveikkaukseni Hollanti-Kroatia ei mennyt ihan nappiin. Uskon silti vahvasti, että oranssipaidat olisivat edenneet finaaliin toiselta puolen kaaviota, jossa Saksa pääsi liian helpolla. Vaikka Turkki venyikin ihmeellisyyksiin, en kyennyt sympatiseeraamaan heitä Kroatian kukistumisen jälkeen.

Espanja-Hollanti olisi voinut nousta finaalina pelillisesti lajin kaikkien aikojen helmeksi. Onneksi sentään espanjalaiset pysyivät tasollaan loppuun asti. Joskus se Saksakin häviää näemmä.

Fernando Torres kasvoi pojasta mieheksi turnauksen aikana. Tosin kaveri on tunnettu ennenkin turnausten ratkaisijana; ainakin kahdessa juniorien arvoturnauksessa Espanjan voittomaalista on finaalissa vastannut El Nino.

Töiden ohessa on tullut vietettyä jussi Nurmijärvellä, kokeiltua golfia Paloheinässä ja piipahdettua päivämatkalla Raumalla. Leppoisa kaupunki, jossa ei tarvinnut kiirehtiä nähdäkseen kaiken tarpeellisen. Jos vain kiskot kulkisivat sinne, niin paikkahan olisi ihan asuttava. Kyllä siihen murteeseenkin kai tottuu.

Pienessä väsypöhnässä tätä kirjoitan, sillä työvuoro päättyi puoli yhdeltä yöllä. Herätä piti kuitenkin jo kasilta, koska meille oltiin tulossa asentamaan uusia patteriventtiilejä aikavälillä 8-15.30. Eipä ole vielä venttiilinvaihtajia näkynyt, joten pikkaisen harmittaa viideksi tunniksi jääneet yöunet.

Tällä viikolla, prkl, lukaisen siis onttikirjojani kunnon siivun. Vaikka jossain ulkona, kun sääkin näyttää sallivan. Lisäksi tenniskausi on avattava ja futiskautta jatkettava. Illalla olisi Viikinkien kotipeli Vuosaaressa, mutta se jää jälleen harmi kyllä väliin. Edessä on silti hauska ilta, kun porukkaa tulee kyläilemään.