Päättynyt viikonloppu toi paljon kulttuurista ja vei rutkasti taloudellista pääomaa. Opintolainaa odotellessa nautin ravintolaillallisen sekä lauantaina että sunnuntaina. Molemmilla kerroilla parempaan ruokailuun oli silti syynsä. Nefa vietti 38-vuotisjuhliaan eilen ja tänään kunnon mättö oli tarpeen Mendelssohnin Paulus-oratorion jälkeen.

Paulus meni kaikesta ennakkopanikoinnista huolimatta varsin mallikkaasti. Kampin Laulu siis avusti keikalla Johanneksen srk:n kamarikuoroa, jonka 25-vuotiskeikka kyseinen oratorio oli. Paikalla oli harmittavan vähän väkeä - tosin itseäni ei liiemmin houkutellut kutsua tuttuja tai tuntemattomia paikalle, niin huonossa kuosissa teos oli vielä lauantaina.

Kuoro ja orkesteri itsessään skulasivat mainiosti, mutta kapellimestari sotki kuvioita minkä kerkesi. On toki hienoa nähdä, miten musiikki tempaisee myös tahtipuikon heiluttajan mukaansa. Kuorolaisen näkökulmasta on tärkeintä, että johtaja keskittyy ensisijaisesti näyttämään rytmin SELKEÄSTI sen sijaan, että tärisee epämääräisesti ja jää fiilistelemään jotain hyvin mennyttä kohtaa. Kuoro johti onneksi johtajaa sen verran hyvin, ettei teos mennyt keikalla poikki kesken biisin, vaikka muutamassa kohdassa ehdimme mennä jo pahaankin epäsynkkaan orkesterin kanssa.

Keikka oli siis tänä iltana, ja lauantaiaamupäivä vierähti Paulusta viisi tuntia harjoitellen sekä nauhoittaen. Sunnuntaina saimme kuitenkin kuulla levytyksen epäonnistuneen, sillä nauhoittaja oli ollut nauhoitushetkellä ympäripäissään. Kovin selvän oloinen ei ollut myöskään orkesterin lyömäsoittaja, mutta ainakaan mitään ylimääräisiä patarumpusooloja ei kuulunut. Johiksen väki oli ilmeisesti aloittanut juhlaviikkonsa etuajassa..

Sunnuntai ja ruokailu Sikalassa - siitähän alkaa muodostua jo perinne. Nälkä oli lähes pyörryttävä keikan jälkeen, sillä kahden ja puolen tunnin fortepaahto otti voimille. Lisäksi emme istuneet keikalla kuin puolivälin tauolla. Jalat ulvoivat tuskasta. Tätä helpottaakseni kiskaisin Sikalassa parin oluen jälkeen jo aiemmin blogissa mainostamani ison lohikeiton, 2,5 litraa. Maija auttoi hiukan, mutta kolme täyttä lautasta vajosi vatsalaukun uumeniin, ja posliinikulho oli tyhjä. Lapset, älkää kokeilko tätä kotona. Nälkä lähti - kauas toiseen ulottuvuuteen.

Ja lätkässä Jokerit, Kärpät, Blues ja Tappara voittivat. Voisi se Jyppi nyt edes yllättää tampesterin miähet, kun HIFK:lta näyttävät viimeisetkin valttikortit menettäneen arvonsa.

Huomenna edessä vierailu lekurille ja Leppävaaraan. Joitakin verotehtäviä pitäisi lisäksi jaksaa vääntää.