Täällä kaipailtiin taas urheilu-uutisia. Mutta eihän Kärppien mestaruus mikään uutinen ollut. HPK:ssa flopanneen Matti Alatalon päästäminen oululaisten päävalmentajaksi ensi kaudeksi sen sijaan rikkoi oman uutiskynnykseni.

Onnea vaan Matti rakennustalkoisiin, kun puolet joukkueesta vaihtaa maisemaa. Voit pyytää vaikka Mikko Alatalon apuun, jos ahistaa.

Mutta se jääkiekosta. Kuningaslaji pääsee taas ykkösotsikoihin. Oman jalkapallokauteni avasin eilen Bragulla. Varsin rouheat pelit saimme kuudella miehellä, vaikka kutsuin herrat koolle vain tunnin varoitusajalla.

Jalkapalloliigasta lupaan kattavampaa uutisointia kuin SM-lätkästä ehdin raapustaa. Jo nyt voin sanoa Turun vaikuttavan sekä Interin että etenkin TPS:n osalta pelottavan kovilta. Tosin liigacupin voittanut joukkue on perinteisesti flopannut liigassa, joten sori vaan Inter ja Håkansit.

Omalta kohdaltani liigaa enemmän fanitettavaa löytyy Ykkösestä, jonka voittajasuosikki Viikingit on tatuoitu vuosaarelaiseen sydämeeni. HEO-tuttu Kunkun johdolla takaisin liigaan, jeh! Suomen cupissa divarijengillä on jälleen yllätyssaumaa.

Tänään sain esimakua myös Naisten liigasta, josta teen ennakkoa töihin loppuviikoksi. Palloliitto tekee uskomattoman paljon työtä tuotteen eteen, joka ei valitettavasti ja yksinkertaisesti kiinnosta rivikansaa tarpeeksi. Naisten liigalle on silti ehdottomasti tilauksensa, mutta tiistain kahden ja puolen tunnin lehdistötilaisuus oli hieman liikaa sarjasta, jonka otteluita saapuu keskimäärin katsomaan noin 150 ystävää, sukulaista ja satunnaisia ohikulkijoita. Kun kaikki pelaajat ovat lisäksi joko päätoimisesti töissä tai opiskelemassa, ei touhu voi pyöriä kuin harrastuspohjalta.

Haluan painottaa tämän olevan hyvä ja tärkeä asia nuorten tyttöjen liikuntakasvatuksen suhteen, mutta huippu-urheilun asemaan liiga ei yllä, vaikka kuinka markkinoitaisiin. Ja siksi myös mietin päätäni puhki, miten saisin tehtyä liigaennakostani lehtien uutiskynnyksen läpäisevän pätkän. Kritiikkiä lienee ainakin luvassa liigan laajentamisesta 10 joukkueesta 12 joukkueen sarjaksi, kun tason kohentamiseksi ja parhaiden pelaajien Suomessa pitämiseksi joukkuemäärää olisi pitänyt puolestaan typistää kahdeksaan.

Lehdistötilaisuuden kooste viime kauden huippuhetkistä kertoi paljon. Naiset ryntäilevät sinne tänne pallosta huti potkien Tiktakin tahdissa, ja joku onnistuu 15 naisen maalinedusruuhkasta tyrkkäämään pallon maaliin. And the crowd goes wild... En sano, että miestenkään kotimainen liiga olisi mitenkään tasokasta, mutta sukupuolten fyysiset erot tekevät paljon myös pelin viihteellisyydelle. Valitettavasti.

Pieni loppukevennys on paikallaan. Anna tämän olla totta! :)