Puuh. Pääsin pitkästä aikaa töihin ja mehuthan se aamuvuoro vei. Kun ei osaa mennä ennen kahta nukkumaan. Nyt pitäisi jaksaa vielä 05 toimittajalinjalla aloittaneiden iltamiin, joissa kokoonnumme kenties viimeisen kerran yhteen, kun osa valmistuu keväällä.

Kesken iltamia loikkaan Kämpiin esiintymään kuoroni kanssa väitöskaronkassa. Olin jo feidaamassa iltamien takia keikalta, mutta sain eilen treeneissä kuulla, että keikalla lauletaan biisejä, jotka keräsin talteen Rautavaara-konserttimme jälkeen. Minun on siis mentävä paikalle viemään kuorolle nuotit, ja kai sitten laulettavakin samalla.

No, mutta ehtinen iltamiin takaisin kymmeneen mennessä. Saa nähdä, missä vireessä olen huomenna kahdeksan aamuvuorossa...

Kuntoani koeteltiin jo eilen, tosin positiivisella tavalla. Duuni tarjosi mahdollisuuden kuntotestiin vippikuntoklubilla Kampissa. Itse kuntosalien ahkerana käyttäjänä (NOOOT) olin tietysti aivan ihmeissäni kaikesta. Salille annettiin henkilökohtaiset tulo-ohjeet, rakennuksen ulkopuolella ei ollut lisävinkkejä, jotta vippiläiset saisivat kuntoilla rauhassa.

Sain sykemittarin reenin ajaksi ja pääsin kokeilemaan kuntopyöräcooperia. Siinä on poljettava 3x4 min samalla kierrosnopeudella kolmella eri vaihteella. Testi tuntui menevän hyvin, mutta tuloksissa hapenottokykyni mitattiin vain välttäväksi. Omituista, sillä myös ohjaaja kehui jaksamistani.

Vatsalihastestikin meni rapsakasti, mutta 10 kilon käsipainojen suorille käsille nostotoisto oli aikamoista räpiköintiä. Jaloista se suomalaisen miehen voima kumpuaa, prkl. Mutta kai näitä spagetteja olisi hieman heräteltävä joskus.

Absurdin torstaiaamun kruunasi yksityinen sauna ja pulahdus kylmävesialtaaseen. Pohdin 20 hengen saunassa löylyä yksin heittäessäni, tältäkö tuntuu, kun on rikas ja yksinäinen. Onneksi en ole kumpaakaan.

Henkistä kestävyyttä mittasin vierailemalla äidin luona, ja hän olikin yllättävän pirteällä tuulella - joko heräävän kevään tai lähestyvän äitienpäivän takia. Yritin saada jotain muutamassa tunnissa siivottua, mutta lopulta ehdin puhetulvan välissä vain nostaa seinältä pudonneen ryijyn paikalleen. Sunnuntaina on oikeastaan ihan kiva mennä syömään äidin kanssa ihan kahdestaan.