Iltavuorossa taas istutaan. Tällä kertaa työvuoro ei voisi olla kaksijakoisempi: ensimmäiseen neljään tuntiin ei tapahdu käytännössä mitään, ja iltakymmenen jälkeen pitää luukuttaa yhtäaikaisesti jalkapalloa, yleisurheilua ja golfia. Jälkimmäinen, Yhdysvaltain avoimet, olisi päättynyt jo eilen, mutta Tiikeri Woodsin piti venyä uusintaan. Ja US Openissahan ei uusita reikä kerrallaan, vaan koko kierros.

Taidanpa vielä ennen härdelliä palkita itseni vaikka jäätelöllä, etteivät tunteet kuumene liiaksi ennen illan loppuhuipennusta.

Muuten tuli turruttua näihin iltavuoroihin viime viikolla ihan huolella. Torstaihin mennessä tuli tehtyä seitsemän vuoroa kahdeksaan päivään. Putki oli hyvä päättää kesätoimittajien bileillä, tosin töitä paiskien samalla, kun muut joivat ja söivät firman piikkiin. Kun lopulta pääsin ennen yhtä liittymään juhliin, oli toimittajakunta uuvuttanut itseään kahdeksan tunnin verran. Niinpä oma illanvietto tiivistyi lyhyeksi.

Pidemmän kaavan mukaan pääsi juhlimaan perjantaina kaverin valmistujaisissa Hauholla. Luonnonkauniissa paikassa oli ilo kekkeröidä, nauttia boolista, saunasta ja järvestä. Muodostin lämpimän suhteen myös ainakin 40 naaraan kanssa. Siis naarashyttysen, jotka kuppasivat meikäläistä huolella.

Lauantaina raavitutuksen keskellä palasin Helsingin kaatosateeseen. Yllätysesiintyminen Annen polttareissa sujui oikein mainiosti, vaikka olimmekin triotovereidemme K:n ja V:n kanssa lievästi huolissamme Besame Mucho -impron onnistumisesta. Maijan mukaan yleisö ja juhlakansa tuli kuitenkin viihdytetyksi, vaikka en stripannutkaan.

Sunnuntai meni sitten toipuessa, jota ei edistänyt Sinkkuelämää-elokuvan todistaminen. Varoituksen sana kaikille niille, jotka eivät vielä ole pätkää nähneet ja ovat menossa: KEKSIKÄÄ JOTAIN MUUTA TEKEMISTÄ. Oikeasti, ihan mitä tahansa, vaikka vuorikiipeilyä, kuplamuovin puristelua, tulitikkujen lajittelua, hemmetti vaikka Spice World -elokuvan katsomista videolta. Jälkimmäisessä nähtiin sentään näyttelijäsuorituksia, vaikka kyseessä oli viisi aivotonta popparia.

Leffakriitikot ovat varoittaneet, ettei elokuva sovellu miehille. Mutta kun se ei oikein sovellu kenellekään. Luulin nimittäin katsovani jotain parodiavääntöä "Scary Movien" tyyliin, mutta ei. Ihan tosissaan ne ovat tämän leffan tehneet. Se teki kokemuksesta hysteerisen pelottavan. Nauratti, kun elokuvasalin pissiksiä itketti. Itketti, kun salin pissiksiä nauratti. Joku voisi nyt sanoa, että ainakin pätkä herätti tunteita. Mutta minä en tullut Kinopalatsiin hakemaan 2½ tunnin pahoinvointiryöpytystä. Pitäisi myöntää itselleni mitali, että jaksoi loppuun asti.

Ja minä sentään olen katsonut Spice Worldin 15-vuotiaana Bristolin iltapäivänäytöksessä. Yksin. Sinkkuelämää on kenties huonoin näkemäni elokuva. Piste.