Jalkapohjia, nilkkoja, pohkeita, sääriä, reisiä, selkää, käsivarsia ja niskaa särkee. Ja juhlathan päättyivät jo reilu vuorokausi sitten. Vaimo on oikeassa, nyt pitää rauhoittua. Mutta lauantaina oli kyllä hemmetin hauskaa. Nyt harmittaa vain se, ettei enää voi täyttää kakskytviis, alamäki alkakoon siis.

Alkanut viikko ei tarjoa silti hirvittävästi lepoa ja rauhaa. Pari rästihommaa koululle ynnä muualle olisi saatava jaloista pois ennen kuin bussi starttaa itäiseen naapuriimme torstai-iltana. Matkaan valmistautuminen on jäänyt vähiin, mutta enköhän viimeistään rajatarkastuksen koukeroissa aamuyön tunteina saa selville, mihin ollaan matkalla.

Pietariin lähtö juuri nyt tuntuu itse asiassa erittäin mielenkiintoiselta. Maa ja kaupunki elävät urheiluhuumaa: jääkiekon maailmanmestaruuden voittaminen jatkoajalla Kanadaa vastaan Kanadassa ei unohdu ihan heti. Saa nähdä, nostaako (viiden vuoden kuluttua uudelleen valittu) presidentti Putin valmentaja Bykovin sekä hyökkääjäsankarit Ovetshkinin ja Kovaltshukin ministereiksi tai piruuttaan Kanadan suurlähettiläiksi.

Lätkän lisäksi keskiviikkona pelataan Moskovassa jalkapallon Mestarien liigan loppuottelu. Siinä ei sentään venäläisjoukkueita pelaa... tai no, englantilainen, venäläismiljardööri Roman Abramovitshin omistama Chelsea tunnetaan kyllä nimellä Chelski. Veikkaisin yleisön toivovan edellä mainitun nitistävän ennakkosuosikki Manchester Unitedin.

Lätkämestaruutta pietarilaisissa suihkulähteissä tanssineet joutuivat todennäköisesti raivaamaan tieltään neljän päivän putkessa juhlineita Pietarin Zenitin faneja. Zenit voitti keskiviikkona eurooppalaisen seurajalkapallon kakkosturnauksen, Uefa-cupin. Ottelu Glasgown Rangersia vastaan pelattiin puolestaan Manchesterissa, mielenkiintoisesti ristiin em. finaalin kanssa.

Tämä bloggaus oli siis varoitus ennalta Pietarin museoihin suuntaaville matkakumppaneilleni, jotka luulivat päässeensä itään pakoon urheiluhulabaloota. Olkaa huoleti, pysyn riveissänne, mutta jotain urheilusälää saattaa matkalta mukaani tarttua.

W, otsikossa pitäisi lukea "urheilu-Pietari". En tiedä venäjän taivutussäännöistä, joten lykkäsin sanakirjasta etsimäni sanat vain peräkkäin.