Joillain ihmisillä on sentään oikeita ongelmia. Jari Litmanen on teoillaan maailman jalkapallokentillä vaikuttanut tuhansien, ehkä miljoonien ihmisten elämään. Tiedän, kuulostan üüüübernaiivilta, puhun potkupalloilijasta enkä äiti Teresasta, mutta voitteko väittää vastaan?
Litin vaikutus Suomen jalkapallon tasoon on ollut mittava. Voin jopa väittää, että Litmasen avulla jalkapalloileva maailma löysi Suomen, ja sitä kautta yhä useampi pelaaja on päässyt maailmalle isoihin seuroihin rahakkailla sopimuksilla. Ja kuinka monta 11-13-vuotiasta poikaa Hollannissa kantaakaan tällä hetkellä etunimeä Jari?

2000-luvulla Litistä ollaan lähinnä puhuttu hänen vammojensa kautta. Milloin lasinilkat jälleen pettivät, milloin seuran puheenjohtaja ampui pullonkorkin Litin silmään. On niille tullut itsekin naureskeltua. Miehen harvat, mutta sitäkin loistokkaammat esiintymiset maajoukkuepaidassa viime karsinnoissa ovat herkistäneet uskomaan, josko "Kuningas" voisi vielä 37-vuotiaana tehdä Ajaxin-vuosiensa tapaisen paluun?

Fulhamiin Valioliigaan siirtyminen kasvatti toiveita, mutta viimeisimpien uutisten mukaan paluun eteen on nyt tehty liikaa töitä. Uutinen kertoo myös siitä, kuinka palava halu Jarilla itsellään on ollut vielä näyttää.

Valitettavasti sydämen asia on vakava asia. Viime vuosina jalkapalloveralle on lyyhistynyt ja kuollut sydänkohtauksen takia useita pelaajia, joista jokaisen kuolema on ollut turha.

Jari, tiedän, että tämä paikka on varmasti yksi urasi kovimpia. Mutta nyt on aika vetäytyä taustalle. Kiitos hetkistä.